Baby Fra 8 uker & Småbarnsvømming

Hos oss går de fleste babyene fra babysvøm (8 uker til 2 år) og videre opp i småbarns grupper (2 - 5 år)


Baby & Småbarnsvømming


Hos oss går de fleste babyene babysvøm fra (8 uker til 2 år) og videre opp i småbarns grupper (2 - 5 år).

Babysvømming kan begynne når babyen har kommet inn i en viss rytme når det gjelder mat og søvn. Da er det også langt større sjanse for at foreldrene er opplagte og klar for en felles aktivitet for den nye familien. Vi anbefaler oppstart ved 8 til 10 uker og minimum 5 kg. Babyen er aldri for "gammel" eller "ung" til begynne på baby/småbarn svømming.

Forberedelser hjemme

Når det nærmer seg at dere skal begynne på babysvømming, er det lurt med noen forberedelser hjemme. Bad gjerne sammen med barnet i badekaret, bruk hånden og før litt vann over hodet til barnet slik at det blir vant til å få vann i ansiktet. Dykk aldri barnet hjemme! Har dere ikke badekar, så stå i dusjen med babyen inntil magen, det vil da kjenne vannet som renner over kroppen. Senk gjerne vanntemperaturen litt - i bassenget er det mellom 32-34 grader.

I garderobene

Når dere kommer i garderobene første gang, er det mange som lurer: "hvordan skal vi gjøre dette?" Sett fra dere bære/bilstolen i gangen, ta barnet med inn i garderoben. Kle av barnet yttertøy, så kan du selv gå og ordne deg, såpevask av kropp/hår uten badedrakt før svømming er viktig, da alle babyer fortjener rent badevann (Babyer kan (men må ikke) begynne å dusje før svømmingen før etter fylte 12. mnd ). Smør aldri babyen inn med fuktighetskrem før bading. Kle av barnet til slutt, pakk det godt inn i et håndkle og gå ut til bassengområdet. Etter badet trenger man kun å skylle av klorvannet. Tørk barnet godt, kle på innetøy og la de ligge/sitte og vente til du selv er ferdig. Vent med yttertøyet til dere er klare til å gå, dette pga. temperaturforskjeller ute og inne (gjelder spesielt om vinteren). Husk å rydde opp i Garderoben og ta med bleier etc. og kast dette hjemme (dette pga lukt), da er det mye hyggeligere for neste gruppe å komme i garderoben - husk ekstra pose til brukt bleie.
Vi vil at både mamma og pappa dersom det er mulig deltar i Babysvømmingen, eller en ”vikar” dersom det ikke passer for mamma eller pappa. Men det er selvfølgelig helt greit dersom det passer best for dere at 1 foresatt er med babyen.
HUSK; Det er maks 15. min til bruk i garderoben før og etter kurstiden i bassenget, dette er viktig da det å sitte å vente ved bassenget ikke anbefales, da kan babyen være ”ferdig med badingen” før dere rekker å komme dere uti. Skulle dere komme litt for sent - ta det med ro - få en avkortet, men harmonisk svømmetime.

I bassenget

Første gangen dere skal i bassenget, er det fint om dere føler dere vel forberedt. Vær i garderoben maks 15 min før dere skal gå i bassenget, slik at det ikke blir stress og mas rundt dusj og skifting - barnet oppfatter lett sinnstilstanden din! Trøtte og sultne barn er ikke særlig motivert for noe som helst, så det er fint om dere kan planlegge både søvn og mating. Badingen bør foregå i en trygg og rolig atmosfære. Gråter barnet og ikke vil roe seg, kan man gjerne prøve å amme i bassenget. Hvis ikke, gå opp på kanten og pakk barnet godt inn i håndkledet. Det er viktig at badestunden blir positiv, gå heller ut av bassenget før barnet blir for sliten. Noen barn kan trenge lengre tid enn andre på å venne seg til badesituasjonen, snakk med instruktøren hvis dere er usikre.
Hos oss brukes babysvømmetruse, det er alt - behagelig og godt for babyen (NB ikke noe badebleie under) NYBEGYNNERE OPPTIL 2 ÅR FÅR EN GRATIS BABYSVØMMETRUSE AV INSTRUKTØR FØRSTE KURSDAG, denne kan brukes opp til babyen er 2 år, HUSK den skal bare skylles lett opp – IKKE I VASKEMASKINEN. Babysvømmetruse fås også kjøpt i babybutikker eller hos våre instruktører. Kontakt evt instruktør i forkant.
- Fra babyen er ca 2 år kan det brukes annet badetøy men babyene skal da ha t-truse eller lignende som er tettsittende rundt lår og liv under badetøyet.
- Glatte gulver er noe av det farligste vi har i en svømmehall. Derfor er anti-skli-sokker påbudt fra krabbe-alder. Vi anbefaler å begynne med sokker med en gang, slik at barnet venner seg til dette. Dere kan ha vanlige sokker de første mnd.

Vannkvalitet og badets lengde

Alle bassengene inneholder klor. Både for barn og voksne er det best med så lite klor i vannet som mulig. Den største grunnen til forurensing av bassenget er dessverre de voksnes skyld, fordi altfor mange ikke dusjer før de går i bassenget. Badebukse/drakt bør brukes da disse er mye mer egnet en for eksempel badeshorts. Full såpevask av kropp og hår er også meget viktig for å kunne holde klorinnholdet nede. Dette kommer alle til gode i form av økt trivsel! . Nb. 1 voksen som ikke vasker seg ordentlig i dusjen tilsvarer 70 personer som utfører dusjingen med kvalitet ift. klor som blir tilsatt.
Det neste som er viktig er at temperaturen ikke er under 32 grader. Barna avgir raskt varme i vannet. Ved 33 grader vil kroppstemperaturen normalt synke med 0,2 grader i løpet av 20 til 30 min. Dette er veldig lite, og kan derfor tolereres.

Meld fra om

Babyen er syk mer enn en uke. Tatt vaksine/utilpass svømmedagen. (bading tilpasses dagsformen)
Alvorlige sykdommer til instruktøren, da det kan være relevant i henhold til babyen og undervisningen. (kronisk astma, for tidlig født, hjertefeil, eksem eller lignende) Dette gjelder for både voksne og barn.
NB vi har taushetsplikt.

Når er babyen for syk

Babyen skal ikke svømme om det har, feber, diaré, smittsomme barnesykdommer, øyekatarr eller lignende. Ved ørebetennelse følg legens råd. Dette skal selvfølgelig også gjøres ved andre sykdommer når lege er kontaktet. Ved lett forkjølelse kan en svømmetime ”løsne” opp litt, men denne dagen dykker vi ikke.
Om du er usikker, kontakt deres instruktør.


ALLE VÅRE INSTRUKTØRER HAR POLITI ATTEST iht. Norges Idrettsforbund lover.
Copyright 2010 - Louis Belaska Ustad

Kurssteder

Våre Kurs


Baby Fra 8 uker & Småbarnsvømming

Hos oss går de fleste babyene fra babysvøm (8 uker til 2 år) og videre opp i småbarns grupper (2 - 5 år)
Velg kurssted

Småbarn Svømming 4 - 5 år

Selvberging og selvstendighet i vannet tilpasset barnets ferdigheter gjennom teknikker og lek. Foresatte med i vannet.
Velg kurssted

SVØMMEOPPLÆRING - SELVBERGING 6 - 10 år

Utvikle svømmeferdighet, selvberging og trygghet gjennom vanntilvenning og mestring i vannet.
Velg kurssted

Lærer & barnehage kurs-Ute/Inne

Lærere, barnehage personell og andre som skal ha aktiviteter i - på eller ved vann - Ute/Inne & Årlig prøve - 11. MAI -2019 kl. 10:30
Kontakt oss